U bent hier

Composiet

Een composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten. Vaak worden hiermee vezelversterkte kunststoffen bedoeld. De vezels zorgen voor de krachtsdoorleiding en de matrix (vaak kunststoffen) houden de vezels samen en zorgen voor het overbrengen van schuifspanningen.
Een andere toepassing is het vormen van platen uit vermalen natuursteen en kunststoffen. Deze platen zijn uiterst sterk en worden gebruikt in de keuken als werkblad, of als vloer of wandbekleding. De hierbij gebruikte matrixmaterialen zijn vaak thermoharders als epoxy en polyester. Thermoplasten worden minder vaak toegepast.
 
Diresco, composiet
Dagelijks onderhoud
Normaal onderhoud is de eenvoudigste manier om Diresco Stone jarenlang glanzend en strelend mooi te houden. Dagelijks reinigen met een vochtige doek en een neutraal schoonmaakproduct (bijvoorbeeld afwasmiddel) of een oplossing van azijn met water. In de gespecialiseerde handel zijn ook specifieke onderhoudsproducten voor kwartscomposiet verkrijgbaar (bijvoorbeeld LITHOFIN MN easyclean).
Indien een iets intensievere schoonmaakbeurt vereist is, wordt een sopje van warm water en CIF CREAM (wit neutraal) aangeraden. Geen gewoon huishoudschuurmiddel en zeker geen product op basis van bleekmiddel. Maak het blad schoon met een schone doek en spoel na met voldoende proper warm water.
Hardnekkige vlekken worden meestal verwijderd door CIF CREAM onverdund op een zachte spons aan te brengen. Flink vegen op de vlek en naspoelen met voldoende proper warm water.
Gemorste dranken en/of voedsel dienen zo snel mogelijk opgeruimd te worden! Vooral koffie en thee zijn vanwege hun agressieve eigenschappen moeilijker verwijderbaar na opdroging.
Materialen die na opdrogen hard worden (zoals kauwgum, mosterd  vet,..) dienen eerst weggeschraapt te worden met behulp van een stompe kuntstofschraper. Daarna schoonmaken met een oplossing van huishoudazijn en water. Hierna spoelen met proper water.
OPGELET !!!!!!
Gebruik nooit een schuurmiddel. Dit kan de polijstlaag beschadigen en doffe vlekken veroorzaken.
Gebruik geen schuursponsje of staalwol.
Gebruik geen schoonmaakmiddelen die bleekmiddel of ammoniak bevatten, of met een PH waarde hoger dan 10. Let dus op met sommige tabletten voor de vaatwasser.
Bepaalde agressieve chemicaliën - zoals bijvoorbeeld in ovenreinigers of ontstoppers - kunnen blijvende schade toebrengen aan het oppervlak.
Vermijd contact met markeer- of drukinkten.
Zet NOOIT hete pannen, kookpotten of toestellen rechtstreeks op het oppervlak maar gebruik een onderzetter!
Kwarts is harder dan metaal (keukenmes). Gebruik dus altijd een snijplank bij het verwerken van voedingsmiddelen ten einde metaalsporen op het materiaal te vermijden. Messen worden ook snel bot indien direct gebruikt op het blad.
Ga nooit op het blad zitten of staan. Dit om scheuren door extreme spanningen te vermijden.
Gezien de dichtheid van het materiaal (niet poreus) krijgen bacteriën en schimmels geen kans. Onze kwartscomposiet is dus uitermate geschikt voor het bereiden van voeding en wordt aanvaard als ondergrond in het H.A.C.C.P - Hygiëneplan.
De meeste producten voor de particulier, die in de handel verkrijgbaar zijn, kunnen geen schade veroorzaken aan de platen. Er worden echter soms door professionele schoonmaakfirma's agressieve producten gebruikt, onder andere voor eindschoonmaak in nieuwbouw, die het oppervlak kunnen aantasten. Gebruik ook geen schoonmaakproducten op basis van marmermeel, chloor of bleekwater.
Deze informatie werd met grote zorg verzameld en dient louter als indicatie. Ze biedt geen enkele garantie en dient als hulpmiddel en extra geheugensteun voor  het onderhoud van composietsteen.

Website design: easy-webdesign.be